zaterdag 19 maart 2016

19/03/2016 7e competitiewedstrijd Heikant 3-4 Bazel (2x Arthur, Soefian, Milan)

Tegen Heikant is het altijd een bewogen duel dat naar alletwee de kanten kan gaan. Heikant is een fysieke ploeg met een aantal snelle spelers waar we het moeilijk mee hebben. We hadden er evenwel 3 supermatchen op rij op zitten maar zoals de supporters het vandaag verwoorden: je kan maar zo goed voetballen zoals de tegenstander je laat voetballen. Vandaag was het aan onze kant bovendien ook heel statisch en slap waardoor we veel balverlies leden en het spel ondergingen van de tegenpartij.

Jonas stond wederom tegen de supersnelle flank maar wist hem vandaag beter dan de vorige keer uit de match te houden. Natuurlijk bleef het altijd wel gevaarlijk als hij op gang was. Na 4 minuten treuzelt Victor dan ook om op te gaan op de flankspeler en ook Tuur liet zijn mannetje wat metertjes alleen waardoor er plots een opzij gespeelde bal Heikant alleen voor doel zette. Een stevig laag schot zoefde naast gelegenheidskeeper Miel. Yens en Yonas konden vandaag niet dus moesten we ons beredden met de veldspelers die eens wouden overnemen. Soefian kreeg 1 van de weinige kansen op doel maar vond de hoeken en de kracht niet direct. Na 10 minuten konden we een corner niet snel genoeg wegwerken en ging een schot met wat afwijkingen in de hoek (1-0). Soefian kon direct erna alleen op de keeper uitbreken maar zijn schot ging wederom recht op de keeper.

Het tweede kwartier was nog slappere koffie dan het eerste met als hoogtepunt dat Jonas uit pure armoede een vrije trap maar naar de tegenpartij trapte omdat onze ploeg geen vin bewoog en geen woord coachte...Yoren stond na 3 matchen aan de kant met blessure nog eens op het veld maar werd na zijn eerste knappe beweging onderuit gemoffeld waardoor hij al begon te koken vanbinnen. Victor kon als enige de ballen vrij goed aanspelen in de hoeken maar we konden geen schot lossen door de Heikantse verdedigingsmuur. We stelden halverwege dan toch gelijk op corner met een deviatie van Arthur dat via wat capriolen in doel belandde (1-1). Voor de 3e match op rij gaan rusten met een 1-1 gelijkspel maar wel met een draak van een halfuur voetbal.

De tweede helft konden we iets meer kansen creeƫren al lag Heikant telkens met hun snelle spelers op de loer. Eerst Yoren die een afgevallen bal van corner op volley tegen de paal kegelde na 6 minuten. 3 minuten later gaf Milan de bal goed in de voet mee aan Soefian die de bal goed afschermde en met links de bal voorbij de keeper trapte (1-2). Hij staat of loopt toch altijd op de juiste plaats, die Soefian. Soefian gaf niet veel later de bal ook goed mee aan Yoren die alleen op de keeper kon afgaan maar net naast besloot. In de laatste minuut gaven we de voorsprong uit handen door weer op corner een bal niet weg te krijgen (2-2).

Het was weer zo een match waar er weinig werkte en we het ons zelf moeilijk maakten. Doeltrap gelegenheidskeeper Emrullah naar Victor achter hem op de achterlijn...met als gevolg direct veel druk aan onze eigen goal, balverlies en uiteindelijk 3-2 tegen. Toch iets wat Doorslaar zaterdag veel beter deed en waar we misschien in de laatste weken wat aandacht aan moeten besteden...looplijnen tijdens doeltrappen. Onze mentale weerbaarheid brak echter niet en we bleven er voor gaan. Een goed schot van Yoren werd door de keeper gepakt maar goalgetter Arthur was goed gevolgd om fraai binnen te knallen (3-3). Een uitslag waar beide ploegen voor zouden tekenen want niemand verdiende echt een overwinning met het voetbal dat we lieten zien. Milan liet dan toch een klasseflits zien met een snelle slalom tussen 2 spelers en een krachtig laag schot in de hoek (3-4). Tuur kon de laatste minuten in de spits nog het verschil maken maar zijn torinstinct was nog niet opgewarmd. Yoren was wel opgewarmd maar vooral door de verwijten en harde spel van zijn tegenstander en de stoppen sloegen even door...gelukkig zonder al te veel commotie en we konden de wedstrijd met een overwinning besluiten.

Voor de trainers een relatief faire match maar de spelers waren toch wat onder de indruk van het harde spel dat er gespeeld werd. We blijven desondanks vrij goed standhouden tegen elke ploeg en ons zwarte beest Robur blijft verliezen (na Heikant en Sint-Pauwels nu ook tegen Eksaarde). Dat maakt dat Sint-Pauwels de meeste geduchte tegenstander wordt om de competitie na nieuwjaar volledig naar ons hand te zetten.