zaterdag 5 maart 2016

5/3/2016 5e competitiewedstrijd Robur B 6-1 Bazel (Yoren)

Robur is ons zwarte beest van dit seizoen gebleken. Na een zware 14-4 pandoering wisten we onze thuismatch met 3-4 heel nipt op verlies te houden (2 tegengoalen in laatste 5 minuten). In januari kwam er dan weer een pandoering van 1-8 op eigen veld maar wel in een evenwichtige wedstrijd behalve qua efficiƫntie om kansen af te werken. Als we dan horen dat Robur vanaf januari al 2x verloren heeft (11-1 tegen Heikant en 2-3 tegen Sint-Pauwels waar wij 3-3 gelijk speelden tegen Heikant en 6-8 gewonnen hebben op Sint-Pauwels), dan lijkt toch niets onmogelijk.

En inderdaad, op een bevroren ondergrond en een groot plein (zijlijn tot zijlijn en middenlijn tot kleine baklijn) deden onze jongens het heel goed. Uiteraard was het moeilijk spelen met ballen die ver van de voet gingen maar Bazel liet zich wel gelden. Varujan kon na 2 minuten al eens een schot proberen dat de keeper loste en Yoren kon in de rebound niet meer voorbij de keeper geraken. Robur zat stevig in de tang en de snelle uitbraken op rechts werden vooral door Victor goed tegengehouden. Tuur was wat twijfelend vandaag en dat zorgde soms voor misverstanden en gevaar. De verdediging van Robur was zoals de vorige keren stevig en snel en Emiel en Yoren liepen er zeker niet zomaar voorbij. Yoren kon wel vlak voor tijd eens 4 man aan de praat houden en zijn schot belandde op de rechterkruising.

Omdat we wat jongens doorschoven naar U11 zaten we maar met 9 spelers waarvan 2 keepers dus liet ik de keepers ook eens op het veld spelen, wat ze dit jaar nog niet hebben gedaan. Yens kreeg al meteen een goede diepe bal maar die was net iets te diep zodat de keeper er goed tussen zat. Na 3 minuten was het wel raak nadat via geharrewar op corner de bal bij Yoren komt en hij met rechts, licht afgeweken, de bal in de hoek trapte (0-1). Zeker verdiend en een minuut later geeft Jonas een stevige crossbal van rechtsmidden naar linksvoor en Yoren probeert in 1 tijd maar zijn kanonskogel vliegt net naast het doel. In plaats van een comfortabele 0-2 voorsprong is het echter Robur dat na een corner scoorde. De bal werd nog door Tuur weggekopt maar een speler van Robur neemt de bal aan in de lucht en schiet in de draai in halve volley onhoudbaar in de linkerbovenhoek. Misschien een beetje getalmd om er op te gaan met de ploeg maar wel een pareltje van een doelpunt (1-1). En hetzelfde oud zeer van vorige week zorgt zelfs voor een achterstand als Tuur en Victor niet op elkaar coachen en een aanvaller de bal kan binnentrappen (2-1). Emiel kan nog een schotje lanceren maar het verhaal is dat we baas waren maar niet genoeg voorbij hun verdediging geraakten. En Robur kon veel aan de overkant komen en corners uit de brand slepen maar veel gevaar brachten die niet op. Toch stonden ze 2-1 voor met de rust.

Het derde kwartier was heel gesloten met amper kansen. Enkel een schotje met rechts van Yoren en aan de overkant een counter van Robur dat naast doel werd geschoten. Varujan vindt zijn draai maar niet terug en kon heel weinig ballen vasthouden of actie maken. Yoren en Emiel beukten op de verdediging maar kregen er geen vat op. Keeper Yonas maakte een goede beurt in de spits en kon zijn ballen telkens goed afgeven maar voor de rest leverde dit niet echt gevaar op.

Het laatste kwartier drukte Bazel nog zwaarder door en leek we het laken naar ons toe te trekken. Varujan begon ruimte te krijgen om schoten te lossen en Yoren werkte nu diep in de spits om hiervoor te zorgen. Op 5 minuten schoot Varujan op de keeper. Yens had in het vorige kwartier al een paar slordige doeltrappen gegeven maar toen hij een stevige terugspeelbal goed controleerde, trapte hij in 2e instantie de bal op de aanstormende aanvaller die dankuwel zei en de 3-1 binnentrapte. Op zich waren we nog niet aangeslagen want Varujan kreeg een uitstekende schietkans maar de keeper zate er met 1 hand nog tussen en de bal tikte via de lat terug het veld in. Misschien was dat de krak die we kregen en geloofden we niet meer dat het nog ging kunnen want daarna liep Robur 3x na elkaar door het midden alleen op doel met 100% efficiƫntie. Op 1 bal kon Yens nog een goede reflex doen maar Robur laat zulke kansen niet liggen.

Een heel sneu gevoel omdat er 52 minuten meer in zat en we echt maar die laatste 8 minuten volledig door de mand vielen. Zelfs inworpen konden we niet simpel meer in de voet gooien...4x verloren tegen dit zwarte beest maar we blijven wel een goed voetballende ploeg, alleen moet er wat meer tor-instinct zijn.